Taket er lagt og tilnærmet ferdig. Det som gjenstår er beslag på gavlveggene og luftehatter for til/fra-luft og kloakk. Dette monteres senere. Legging av undertak (Icopal Ventex), sløyfer og lekter foregikk i ca 16-18 kuldegrader. Montørene var stadig inne og varmet seg, og det forstår man jo godt. Greit nok å sjaue i den temperaturen, men å skru og spikre og generelt drive med pirkearbeid blir grisekaldt.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjfLhpqDFozVPp_3qBHg0zmJDmxFYl2YwtffChdoayBVug2CkD6OMVYEdyx284k8reXik2wrmmcL0BaRTYh7Gr2JUlXbeAP_XJajid-1qFlCrmL7CwQi3OSuEEj5T2PnZZcHpWa2ZpubLY/s320/IMG_6629.jpg)
Har lenge fundert på hvordan det enklest ville være å lage en ramme til de runde vinduene. De ordinære vinduene har solide trerammer, men slike ville bety å sage opp bordet i mindre biter, sette dem sammen til en remse og presse dem inn i åpningen. Det hadde nok gått, men tror det hadde blitt mye ball. Vi har hatt god hjelp av et par makedoniere. De nevnte at de ikke trengte noe treramme, men kun en tynn plate. Etter å ha tygget på det en stund, samt å se det faktum at det kom enorme mengder med iskald luft inn her, kom ideen med å skjære til isopor. På bildet finnes én platetykkelsepå 10cm, men ved å sette 2 slike på hverandre blir åpningen passe tett. Bredden som betongen skal fylle i elementene er 15cm, så 20cm isopor stenger denne effektivt. Da er det bare å skumme litt rundt kanten. Altså er kuldeproblemet løst, samt at vi nå kan fylle betong ned i elementene og at denne legger seg pent rundt isoporen. Like før vinduene skal monteres, så skjæres enkelt og greit isoporen vekk. To fluer i en smekk altså!